Du kan hurtigt lave en portion boller af vores økologiske Melmix. Både varianterne “Lyse Boller”, “Kerne Boller” og “Søde Boller” kan du piske sammen og have i ovnen i løbet af en time. De er alle baseret på fuldkorn, bliver dejligt svampede, og samtidig holder de sig bløde i flere dage. Hovedingrediensen er økologisk fuldkorns sorghummel, der oprindeligt stammer fra Afrika og Asien.

Vi har udviklet et udvalg af Melmix som kan købes på Webshoppen og i butikken i Vejle. De er alle baseret på fuldkorn, og Melmix til “rugbrødene” er udelukkende af fuldkornsmel. De er uden hvede, rug, byg (=glutenfri), mælkeprodukter, æg mm. og så er de tilsat meget lidt sukker (ca. 3g. til 12 boller, “Søde Boller” indeholder dog 30g. til 12 boller). 

Vi har lavet 12 boller ud af en pose Melmix, dvs. du kan få økologiske lækre fuldkornsboller til 4,5 kr. stykket og så tager det under 2 minutter at lave dejen. Det eneste der skal tilsættes er vand og gær.

Fremgangsmåden er følgende: (se billeder nederst på siden) 

Hæld 600 g. lunken vand i en skål

Tilsæt 1/2 pakke gær (25g.) eller 1/2 brev tørgær (ca.6g.)

Hæld posens indhold i og pisk ca. 15 sekunder med piskeris og lad herefter dejen står 1-2 minutter og trække.

Hæld dejen ud på et mel drysset bord, del dejen i 12 stykker, og rul/form stykkerne til boller i lidt mel.

Lad dem hæve tildækket (helst med plastic over, da det danner et drivhus) på bageplade med bagepapir i 45-60 minutter.

Tænd ovnen på 230 grader varmluft og sæt en tom bageplade nederst i ovnen (til vand).

Efter hævning sættes bollerne i den varme ovn, og der “smides” ca. 1 deciliter vand på den varme plade i bunden og der dannes damp.

“Lyse Boller” og “Kerne Boller” bages 25 minutter, “Søde Boller” bages kun 20-22 minutter.

Afkøles på rist.

 

Velbekomme!

 

Kærlig Hilsen 

FOR EMMA