HVEM ER EMMA?

Ideen til FOR EMMA, blev jo til for flere år siden. Emma fik i 2010 diagnosen cøliaki efter lang tids sygdom, hun var der knap 2 år. Vi kom hjem fra hospitalet og smed ALT ud med gluten, det var nu ”gift”. Selv hundenes godbidder blev glutenfri, så hun stadig sikkert kunne give dem det, uden at skulle tænke på glutenholdige krummer. Vi valgte hele familien at leve glutenfri hjemme og samtidig også ude, hun jo pga. cøliakien, jeg pga. folkesygdommen IBS og faderen pga. støtte.

Men det brød vi kunne finde i div. butikker var lavet af stivelser, rigelig med fedt, underlig smag samt konsistens, og ingen fuldkorn og fibre. Så jeg så kun en udvej da jeg stod med en alvorlig underernæret lille pige, der skulle ha noget sul på kroppen og komme til kræfter, og det var at bage og bage. For brød skulle vi have som alle andre, bare glutenfrit, og det skulle ikke være baseret på stivelse og tomme kalorier.

Det skulle være mindst lige så godt som glutenholdigt brød. Målet var, at folk ikke skulle kunne smage eller se, at det ikke var lavet af hvede, rug og byg, men derimod af naturlige glutenfri råvarer. Det skulle være så Emmas brød og kage var noget de andre også ville have. Endvidere skulle det være varieret og indeholde fibre og fuldkorn. For hun skulle ha en ordentlig kost, noget hun kunne komme til kræfter af så hun igen blev glad, kunne overskue hverdagen og igen begyndte at vokse.

Emma er i dag glad og livlig og helt som kammeraterne. Hun elsker sit brød, selvom det godt kan være lidt besværlig og nogle gange alligevel lidt træls, at være glutenfri. Men tingene er jo som de er, så det er med at få det bedste ud af det, og ikke at gøre det til et problem.

 

 

WEB SHOPPEN OG BUTIKKERNE I VEJLE & ÅRHUS.

Vi og Emma elsker at være i bageriet og butikkerne, og vi takker for jeres kæmpe opbakning til dem. Vi ser en ære i at kunne hjælpe nogen i en lidt besværlig situation, hvad enten de er glutenfrie pga. ”tvang” eller valg, og det giver os samtidig den gladeste og mest meningsfulde hverdag.
Vi har med butikkerne nået det vi gerne ville, nemlig at vores produkter ikke bliver sat i bås som glutenfrie. De bliver også valgt og købt af mange, der ikke behøver dem pga. sygdom og/eller allergi, men synes de smager super godt, og endog bedre end hos den lokale bager.

Med webshoppen kan vi nu levere “bake off” samt vores super nemme melmix til næsten hele landet. Selvom vi kalder det “bake off”, er det færdigbagt hos os, men meningen er at I fryser det ned når I modtager det, og genopvarmer det inden brug. Ved en kort genopvarmning bliver brødet og bollerne som friskbagte.
Produkterne i webshoppen er statskontrolleret økologisk og er selvfølgelig fri for hvede, rug, byg og helt fri for mælkeprodukter, og vores mel er certificeret glutenfri. Vi bager med majs, ris, sorghum, hirse, havre, quinoa, boghvede, kartoffel og frø & kerner. Vi tænker meget i fuldkorn og fibre og derfor benytter vi minimal af stivelser. Der skal lidt stivelse i nogle brød og boller for at få den ønskede smag og konsistens, men fuldkornsmelet vejer stadig tungest.

I er selvfølgelig altid mere end velkomne til at besøge butikken på Vesterbrogade 11B, 7100 Vejle (parkering i gården) og/eller butikken på Vestergade 15, 8000 Århus. Det kan være en stor oplevelse at kunne vælge frit, og udvalget er her en del større.