Vores lyse småkage dej er naturlig glutenfri, mælkefri og egnet til low FODMAP diæten. Den kan bruges til mange ting såsom hindbærsnitter, medaljer, finsk brød osv. Dejen kan udrulles med kagerulle (her bruges lidt gf mel/stivelse til udrulning) og udstikkes i et væld af former. Den skal bare optøes og så er den klar til brug.

Med dejen kan også laves bunde til hindbærsnitter. Så kan man i løbet af få sekunder samle en hindbærsnitte med hindbærmarmelade og glasur/drys af flormelis. Bundene kan også bruges til medaljer med creme og flødeskum i, eller den hurtige snyde medalje kan være at tilsætte lidt vanilje til flødeskummet og droppe cremen.

Dejen kan også bruges til kammerjunker. Her skal du til en pakke dej tilsætte revet skal af 1/2-1 øko citron og evt. lidt mere vanilje. Det letteste er at rulle/mase dejen lidt ud og riv citronskal (evt. drys vanilje) over og herefter ælt det hurtigt i dejen. Dejen rulles til pølser på ca. 1,5 cm. tykkelse, der skæres i små stykker (lidt som pebernødder) og voila der er kammerjunker. Smager også dejligt at spise som småkager uden koldskålen.

Vi har herunder vist eksempler på finsk brød hvor dejen rulles til pølser (ca. 1-1, cm. tykkelse)der skæres i ca. 3 cm. lange stykker og trykkes lidt flade. Herefter pensles de med lidt æg og drysses med perlesukker og hakkede nødder.

Bagetiden vil være 15-20 minutter ved 170 grader varmluft (indtil kager/bunde er begyndt at få lidt farve)

Hvis kager/bunde alligevel er lidt bløde efter afkøling, så “tør” dem 5 minutter i ovnen ved 150 grader varmluft.

Efter bagning opbevares de i en lufttæt beholder.

 

God fornøjelse.

 

Kærlig hilsen

FOR EMMA