Den lyse dej til småkager er en all round dej, der kan bruges til mange ting uanset årstiden. Vær obs på at den indeholder laktosefri smør, som den eneste af vores frosne småkagedeje. Efter flere tests med jødekager blev konklusionen at det var smør, der manglede for at smagen var som den skulle være.

Dejen optøs i køleskab inden brug. Herefter kan den benyttes til et væld af småkager som vi har vist i billeder herunder.

Kagerne bages ved 180 grader varmluft. Flade kager som jødekager o. lign. bages i ca. 12 minutter og tykkere kager et par minutter mere. Kagerne kan med fordel tørres ved 150 grader varmluft efter bagning og køling, hvis de ikke er helt sprøde i midten alt efter tykkelse. Tørringen giver også en mere sprød og lækker krumme.

 

1. BILLEDE SERIE AF HVAD EN PORTION DEJ BLEV TIL.

Der blev lavet jødekager i flere former og en biscotti  med perlesukker (som egentlig skulle være finskbrød, men konsistensen er forkert).

Dejen til jødekager rulles ud i lidt rismel (ca. 3 mm tyk) og stikkes ud. De pensles før bagningen med halv æg og halv vand og drysses med kanelsukker og evt. hakkede mandler.

 

 

 

2. BILLEDE SERIE AF HVAD EN PORTION DEJ BLEV TIL.

Af en portion dej blev der lavet biscotti med mandler, småkager med chokolade stykker og småkager med frisk revet ingefær. Der blev brugt ca. en trejdedel af dejen til hver slags nedenfor.

Biscotti laves som vist nedenfor. Der rulles/æltes mandler ind i dejen, som herefter rulles til en tyk rulle, der trykkes ned til ca. 1 cm. tykkelse. Dejen skæres i stykker af ca. 1 cm. og bages. Skal højst sandsynlig tørres efter bagning for at blive hårde.

 

 

Og herunder billeder af småkagerne med chokoladestykker og med ingefær. 

Småkagerne med chokolade rulles først til kugler og presses flade og herefter trykkes lidt chokolade i dejen. Jeg kom til i mit iver at ælte chokoladen i dejen, og det resulterede i at de var MEGET svære at presse flade.

Stjernerne med friskrevet ingefær er lavet ved at dejen rulles ud i lidt rismel (ca. 3 mm tyk) og stikkes ud. Herefter rives ingefær over.

 

 

 

God fornøjelse.

 

Med venlig hilsen

FOR EMMA