Opskriften er:

75 g. smør ( brugte laktosefri øko fra Naturmælk)

100 g. mørk choko 70-80%

3 æg m/l

100 g. rørsukker

korn fra 1/2 vaniljestang eller 1/2 tsk. vaniljesukker

1/4 tsk. groft salt

 

Fremgangmåde:

Smør og choko smeltes i vandbad eller direkte i gryden ved lav varme ( jeg gjorde sidstnævnte, da jeg er utålmodig). Imens piskes æg, rørsukker, vanilje og salt lyst og skummende. Den ikke alt for varme smør-chokoblanding hældes i, og piskes hurtigt med, kun lige til alt er blandet. Hældes i en smurt springform ca. ø 20 med bagepapir i bunden og bages i 30 minutter ved 160 grader varmluft. Lad køle på rist (den vil falde lidt sammen, når den køler, men sådan skal det være) og herefter evt. pynt med bær el. andet. Er også super lækker serveret med lidt vaniljeis.

Tænker dejen også kunne være egnet til, at bage i små ildfaste portionsskåle og så bages lidt kortere tid. Må her gerne ha blødende midte.

 

Velbekomme

 

Kærlig Hilsen

FOR EMMA