
Ingredienser:
200g. æggehvide
150g. flormelis
150g. hakkede/groft blendede mandler
50g. majsstivelse
til fyld: 1/4 L. piskefløde & 200g. jordbær skåret i kvarte. ( Her kan selvfølgelig også bruges andre bær ).
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
2. Mandler hakkes/blendes og ca. det halve blandes med stivelse, resten gemmes til drys.
3. Æggehvider piskes stive og herefter blandes/piskes flormelis hurtigt i.
4. Mandel-stivelse blanding vendes i æggemassen.
5. Massen bredes helt ud på en bageplade med bagepapir.
6. De resterende mandler drysses jævnt over massen på pladen.
7. Bages 20 minutter midt i ovnen.
8. Når kagen kommer ud af ovnen, skal den køle på et stykke bagepapir med bunden opad og et viskestykke over.
9. Når kølet, træk forsigtig bagepapiret af, som den er bagt på.
10. Pisk fløde til skum og fordel det og herefter jordbær på kagen.
11. Rul kagen sammen på den lange led (ikke mase, så har I alt fyldet udenfor kagen). NOTE vedr. fløde, jeg har brugt øko laktosefri fra Thise fundet i Brugsen. Serveres med eks. jordbær og tænker også lidt vanilje is kunne være lækkert til.
God fornøjelse
Kærlig hilsen
FOR EMMA



