HVEM ER EMMA?

Ideen til FOR EMMA blev til for flere år siden. Emma fik i 2010 diagnosen cøliaki efter lang tids sygdom, hun var der knap 2 år. Vi kom hjem fra hospitalet og smed ALT ud med gluten , det var nu ”gift”. Selv hundenes godbidder blev glutenfrie, så Emma stadig sikkert kunne give dem det uden at skulle tænke på glutenholdige krummer. Vi valgte hele familien at leve glutenfri hjemme og samtidig også ude, Emma jo pga. cøliakien, jeg pga. folkesygdommen IBS og faderen pga. støtte.

Men det brød vi kunne finde i div. butikker var lavet af stivelser, rigeligt med fedt, underlig smag samt konsistens, og ingen fuldkorn og fibre. Så jeg så kun en udvej, da jeg stod med en alvorlig underernæret lille pige der skulle ha noget sul på kroppen og komme til kræfter, og det var at bage og bage. For brød skulle vi have som alle andre – bare glutenfrit, og det skulle ikke være baseret på stivelse og tomme kalorier.Det skulle være mindst lige så godt som glutenholdigt brød. Målet var, at folk ikke skulle kunne smage eller se, at det ikke var lavet af hvede, rug og byg men derimod af naturlige glutenfrie råvarer. Det skulle være så Emmas brød og kage var noget, de andre også ville have. Endvidere skulle det være varieret og indeholde fibre og fuldkorn. For hun skulle ha en ordentlig kost, noget hun kunne komme til kræfter af, så hun igen blev glad, kunne overskue hverdagen og igen begyndte at vokse. Emma er i dag glad og livlig og helt som kammeraterne. Hun elsker sit brød, selvom det godt kan være lidt besværlig og nogle gange alligevel lidt træls at være glutenfri. Men tingene er jo som de er, så det er med at få det bedste ud af det.

 

BUTIKKERNE.

FOR EMMA er to fysiske butikker og samtidig webshoppen her på siden. Vejle-butikken åbnede i august 2016 og Århus-butikken i maj 2018. Vi bager kun naturligt glutenfrit dvs. uden hvede, rug og byg, og samtidig er alt også laktosefrit. Men størstedelen af det vi bager er faktisk helt mælkefrit og meget også vegansk. Vi har i butikkerne farvekodet alle prisskilte, så det er let at overskue hvad der er mælkefrit, vegansk og samtidig egnet til low FODMAP diæten.

Vi bager frisk på alle vores åbningsdage, og udvalget er div. brød, boller, pizzabunde, burgerbolle, pølsebrød, knæk, cookies, småkager og meget mere. Samtidig har vi i hver butik 4 industri-frysere med et stort udvalg af frossen bagværk.

 

Med venlig hilsen

Helle – Emma´s mor og ejer af For Emma.