OPSKRIFT: DIGESTIVE KIKS MED HAVRE

OPSKRIFT: DIGESTIVE KIKS MED HAVRE

Disse kiks er super som et lille mellemmåltid, til osten, til køreturen, til 10-mad....... - de er bare altid gode at have stående. 200 g. havregryn blendes groft og røres med: 50 g. fuldkorns rismel (eller rismel) 50 g. sukker 5 g. loppefrøskaller (fint er bedst som...

læs mere
OPSKRIFT: KRANSEKAGE-TOPPE

OPSKRIFT: KRANSEKAGE-TOPPE

Hjemmelavede kransekagetoppe skal der da ha til nytår. Her kommer opskriften, det er super nemt.Ta en pakke Odense marcipan 375 g. (den firkantede, der ligger nærmest alle steder, 63% mandler, ren råmarcipan), 60 g. sukker (rør eller alm.), 60 g. flormelis...

læs mere
OPSKRIFT: SALTE MANDLER MED LIDT SØDT

OPSKRIFT: SALTE MANDLER MED LIDT SØDT

Lidt salt & sødt. Ta mandler, rosiner og/eller tranebær og smid dem i en plasticpose, hæld lidt olivenolie i (omkring 1 tsk. pr. 100g. mandler, så ikke meget) og ryst posen, så olien fordeles jævnt. Hæld det på en plade med bagepapir, drys med salt og...

læs mere
OPSKRIFT: SPAGHETTI CARBONARA

OPSKRIFT: SPAGHETTI CARBONARA

Spaghetti Carbonara som jeg lærte det, da jeg i mine unge dage arbejdede på en italiensk restaurant. Den består af 6 ingredienser nemlig spaghetti, bacon, æg, parmesan, salt og peber. Kog spaghetti i let saltet vand (jeg bruger oftest de gf fra urtekram,...

læs mere
OPSKRIFT: HJEMMELAVET LAKRIDS-KONFEKT

OPSKRIFT: HJEMMELAVET LAKRIDS-KONFEKT

LAV SELV GLUTENFRI LAKRIDSKONFEKT. Har gennem den seneste måned prøvet at koge/lave lakrids fra bunden, da jeg havde en ide om at lave lakridskonfekt. Men men lakrids blev noget møg, så det overlader jeg nu til lakrids-eksperterne. Derfor blev det Bülow...

læs mere
OPSKRIFT: JULENS LÆKRE KLEJNER

OPSKRIFT: JULENS LÆKRE KLEJNER

Så kom opskriften på klejner her på bloggen både i tekst og billeder. De er egentlig rimelig nemme at lave og efter stegningen har jeg testet forskellige opbevaringsmuligheder.Det er kun en uge siden de første blev lavet, så opbevaringen har jo kun været...

læs mere
OPSKRIFT: HJEMMELAVET KØDSAUCE & LASAGNE

OPSKRIFT: HJEMMELAVET KØDSAUCE & LASAGNE

Dag 1 er der hjemmelavet kødsauce, og resterne spædes op på anden dagen og benyttes til lasagne. Den er fyldt godt op med grøntsager, men dem kan man ikke se. Jeg er en flittig bruger af en blender, for det er utrolig hvilke grøntsager man kan slippe af...

læs mere
OPSKRIFT: FULDKORNS PANDEKAGER

OPSKRIFT: FULDKORNS PANDEKAGER

Disse fuldkorns pandekager er nemme at lave og med meget få ingredienser. De er super gode altid at ha ved hånden. Så lav en ordentlig portion til køleskabet/fryseren, så har du til børnenes madpakke, 10 frugt, køreturen, til søndags brunchen og meget...

læs mere
OPSKRIFT: LÆKRE BLØDE TORTILLAS/WRAPS

OPSKRIFT: LÆKRE BLØDE TORTILLAS/WRAPS

Vi får ofte forespørgsler på tortillas/wraps, men de bliver for tidskrævende for os at lave, det koster simpelthen for meget i lønninger ergo bliver prisen alt for høj. Derfor får I opskriften, så I selv kan hygge med det og så er det jo hjemmelavet. Disse...

læs mere
OPSKRIFT: BUTTERDEJ (TIL EKS. TARTELETTER)

OPSKRIFT: BUTTERDEJ (TIL EKS. TARTELETTER)

Jeg har gennem flere år prøvet at lave naturlig glutenfri butterdej, men har droppet det igen og igen, da jeg ikke synes resultatet var anstrengelserne værd. Nu blev der i weekenden eksperimenteret igen, og nej det er ikke helt som en glutenholdig...

læs mere
OPSKRIFT: SUPER NEM CHOKOLADE-GANACHE

OPSKRIFT: SUPER NEM CHOKOLADE-GANACHE

Har du lyst til noget nemt og lækkert, så kan du lave denne mørke chokolade creme på få minutter.Opvarm 100 g. fløde (ikke madlavning) til kogepunktet, og mens det opvarmes hakkes 100g. mørk god chokolade (70-72%) groft. Den varme fløde hældes over...

læs mere
OPSKRIFT: HJEMMELAVET A LA DUMLE

OPSKRIFT: HJEMMELAVET A LA DUMLE

100 g. laktosefri fløde, 100 g. sukker og 50 g. alm. lys sirup koges op til 130 grader ved middel varme uden at der røres i gryden. Jeg var så løbet tør for alm. lys sirup så brugte lys agave sirup, og det fungerede også. Når massen har nået de 130 grader...

læs mere