LAV SELV GLUTENFRI LAKRIDSKONFEKT.
Har gennem den seneste måned prøvet at koge/lave lakrids fra bunden, da jeg havde en ide om at lave lakridskonfekt. Men men lakrids blev noget møg, så det overlader jeg nu til lakrids-eksperterne. Derfor blev det Bülow nr. 1 sweet jeg har brugt.
Og lige til info så skal man ikke prøve, om man kan smelte lakridsen, hverken i ovn eller micro, så man kan lave en firkantet plade lakrids til firkantet lakridskonfekt, det har jeg prøvet, og det var ikke god ide.

Ingredienser:
1 bøtte 360g. Bülow nr. 1
100 g. skumfiduser
Flormelis
Vand
Smag og evt. farve: jeg har brugt kakao, appelsinsaft og jordbæraroma.

Fondant: Smelt 100g. skumfiduser og 1 spsk. vand i micro. Jeg fordelte herefter de smeltede skumfiduser ligeligt i 3 skåle, tilsatte smag og farve til hver skål (kakao ikke farvet men 2 tsk. kakao). Herefter røres og æltes flormelis i til det er rimelig fast.
Rulles ud, pensles med lidt vand, lakrids lægges på, fondant skæres til og fondant lukkes omkring lakridsen. Hver lakrids med fondant har jeg skåret midt over, så de er mund-rette størrelser.
For da dælen de smager godt, og jeg kan lave ene choko, der klart er min favorit.

 

God fornøjelse og dejlig dag til jer.