MELMIX: BAGE-VEJLEDNINGER.
ØKOLOGISK OLDTIDS-"RUGBRØD". 1. Hæld 400 g. koldt vand fra hanen i en skål og udrør 1-2 g. (som en ært) gær heri.Vi benytter ikke farve eller malt til brødet, så det er...
OPSKRIFT: VEGANSK GRÆSKARKAGE
Opskrift på en dejlig svampet vegansk græskarkage. Afvej det tørre i en skål:200 g. fuldkorns rismel (tænker alm. rismel også kan bruges)50 g. majsstivelse125 g. sukker (jeg brugte...
VEJLEDNING: BUTIKKENS LYSE SMÅKAGEDEJ
Vores lyse småkage dej er naturlig glutenfri, mælkefri og egnet til low FODMAP diæten. Den kan bruges til mange ting såsom hindbærsnitter, medaljer, finsk brød osv. Dejen kan...
OPSKRIFT: ROULADE M. MANDEL-/NØDDEBUND
Ingredienser: 200g. æggehvide 150g. flormelis 150g. hakkede/groft blendede mandler 50g. majsstivelse til fyld: 1/4 L. piskefløde & 200g. jordbær skåret i kvarte. (...
MELMIX: KARDEMOMME-BOLLER/HVEDER
Vi har lavet en økologisk melmix til de lækreste kardemomme boller eller hveder. Melmixen er baseret på fuldkorn, men den færdige bolle er stadig lækker blød og svampet. Der skal...
OPSKRIFT: SVAMPET CHOKOLADEKAGE
Opskriften er: 75 g. smør ( brugte laktosefri øko fra Naturmælk) 100 g. mørk choko 70-80% 3 æg m/l 100 g. rørsukker korn fra 1/2 vaniljestang eller 1/2 tsk....
OPSKRIFT: HURTIG CHOKOLADE GANACHE
Har du lyst til noget nemt og lækkert, så kan du lave denne mørke chokolade creme på få minutter. Opvarm 100 g. fløde (ikke madlavning) til kogepunktet, og mens det opvarmes...
OPSKRIFT: JULENS LÆKRE KLEJNER.
Så kom opskriften på klejner her på bloggen både i tekst og billeder. De er egentlig rimelig nemme at lave og efter stegningen har jeg testet forskellige...
VEJLEDNING: VORES DEJE TIL JULESMÅKAGER
Vi har udviklet nogle deje til julesmåkager, så du nemt selv kan bage op til jul uden at skulle indkøbe en masse forskellige ingredienser hertil. Der er lavet deje til vaniljekranse,...
IDE´ TIL “KAGEKONE” LAVET AF BOLLER
Denne kagekone har været på tegnebrættet længe, og i denne weekend blev hun så til virkelighed. Hun kan laves af alle slags boller, men jeg har her brugt to poser af vores melmix "Søde...
MELMIX: SUPER NEMME BOLLER
Du kan hurtigt lave en portion boller af vores økologiske Melmix. Både varianterne “Lyse Boller”, “Kerne Boller” og “Søde Boller” kan du piske sammen og have i ovnen i løbet af en time. De er...
OPSKRIFT: NEM BUTTERDEJ TIL EKS. TARTELETTER
Jeg har gennem flere år prøvet at lave naturlig glutenfri butterdej, men har droppet det igen og igen, da jeg ikke synes resultatet var anstrengelserne værd. Nu blev der i...
OPSKRIFT: HJEMMELAVET KØDSAUCE & LASAGNE
Dag 1 er der hjemmelavet kødsauce, og resterne spædes op på anden dagen og benyttes til lasagne. Den er fyldt godt op med grøntsager, men dem kan man ikke se. Jeg er en flittig...
OPSKRIFT: FULDKORNS PANDEKAGER
Disse fuldkorns pandekager er nemme at lave og med meget få ingredienser. De er super gode altid at ha ved hånden. Så lav en ordentlig portion til køleskabet/fryseren, så...
OPSKRIFT: LÆKRE BLØDE TORTILLAS/WRAPS
Vi får ofte forespørgsler på tortillas/wraps, men de bliver for tidskrævende for os at lave, det koster simpelthen for meget i lønninger ergo bliver prisen alt for høj. Derfor får...
BOG-ANMELDELSE: TARME I TOPFORM
Bakterier har afgørende betydning for din sundhed! Sådan lyder det i bogen ”TARME I TOPFORM”, som med sin udgivelse i efteråret føjede endnu en bog til boghandlernes allerede store udvalg af...
OPSKRIFT: VARM CHOKOLADE
Så har kulden efterhånden fået fat i Danmark og de sidste dage har vi også kunnet se sne flere steder rundt om i landet. Så er det jo helt oplagt, at hygge med varm kakao. Derfor vil vi gerne dele...
LIDT OM GLUTEN, HVAD ER DET…….
Vil du vide lidt om, hvad gluten er, hvorfor en glutenfri kost kan være nødvendig eller tilrådelig for nogle mennesker, livet uden gluten osv., så læs med her…
OG NU EN KLASSIKER – RUNDSTYKKER!
Uanset om det er til weekendens morgenbord, den ugentlige fællesmorgenmad på arbejdspladsen, fødselsdagsmorgenmaden eller bare lidt ekstra forkælelse på en hverdagsmorgen, så er rundstykker en dansk klassiker.
HURTIG OG LÆKKER GLUTENFRI PIZZA
Noget af det der kan være svært at finde, når man ikke spiser gluten, er en “hurtig” pizza. -Og indimellem er det bare, det bedste der findes.
VELKOMMEN TIL FOR EMMAS BLOG
Så er det 3 uger siden, vi for første gang slog dørene op hos For Emma – og sikke 3 forrygende uger…