Disse kiks er super som et lille mellemmåltid, til osten, til køreturen, til 10-mad……. – de er bare altid gode at have stående.
200 g. havregryn blendes groft og røres med:
50 g. fuldkorns rismel
50 g. sukker
5 g. loppefrøskaller (fint er bedst som HUSK, men groft kan bruges)
1/4 tsk. groft salt
1/4 tsk. natron
50 g. smagsneutral olie ( jeg bruger altid raps)
75-100 g. vand til at samle dejen.
Efter at dejen er rørt sammen (jeg bruger altid maskine) rulles den ud i ca. 1/2 cm. tykkelse enten på bagepapir eller i lidt gf mel. Herefter stikkes eller skæres den ud til kiks .
Bages i 15 minutter ved 180 grader varmluft. Når de 15 minutter er gået, lader jeg kiksene stå i den slukkede ovn for at tørre. Sæt en spatel eller andet i klem i ovnlågen, så ovnen står lidt åben, og damp og varme kan sive ud. Lad dem stå her i 30-60 minutter.
God bagelyst.