100 g. laktosefri fløde, 100 g. sukker og 50 g. alm. lys sirup koges op til 130 grader ved middel varme uden at der røres i gryden. Jeg var så løbet tør for alm. lys sirup så brugte lys agave sirup, og det fungerede også. Når massen har nået de 130 grader afkøles den a la 5 minutter i gryden, og herefter hældes den ud og afkøler på bagepapir, indtil den bliver så fast og kan formes omkring eks. ispinde. Lægges lidt på køl og pensles så med mørk chokolade.
 
De er super gode – er lige kommet til at spise 2 og tænderne er der stadig, og så kan man lave dem lige så store man lyster. Tænker de opbevares bedst på køl i lufttæt beholder eller plastik-/cellofanpose, og her kan de holde i flere uger- så der kan bare laves en god portion.
 
Der kan også eks. rulles kugler der overtrækkes med choko som guldkarameller. Jeg ruller også ofte bare karamelmassen i ruller på et par centimeter tykke og  klipper rullerne i mindre stykker som helt plain karameller. Lidt drys med flagesalt er også lækkert.
 
God fornøjelse.